Tværfagligt skoleprojekt i Melby

John Rydahl, Tømrerentreprisen A/S har i samarbejde med Jacob Thye Olsen, Melby skole,
over en længere periode undervist en 6.Klasse i hvordan et byggeprojekt kører fra start til slut.
Dette inkluderer alt fra første spadestik til rejsegilde, samt diverse besigtigelser af det udførte arbejde.

Tværfagligt skoleprojekt omkring ombygningen af klubhuset i Melby
Af: Thomas Quvang, Halsnæs avis
“Vi kan ikke bare sidde med hænderne i siden og vente på, at de unge mennesker skal komme af sig selv,
og det her er jo en oplagt mulighed for at gøre noget aktivt, for at vise de unge mennesker omkring arbejde indenfor bygge og anlægsbranchen”.
John Rydahl fra Tømrerentreprisen A/S i Frederiksværk var på en lidt anderledes besigtigelse onsdag morgen.
I selskab med elever fra Melby Skoles 6. klasse gik turen et par hundrede meter hen til den igangværende ombygning af Melby-Liseleje IF’s Klubhus.
Fra spadestik til indvielse
For eleverne på 6. klassetrin var besøget på arbejdspladsen en del af et længere tværfagligt projekt. Lige fra de første tegninger, det første spadestik, arbejdet med selve klubhuset og til sidst indvielsen har været og er en del af undervisningen:
“Et nyt hus kommer ikke bare af sig selv, så eleverne har arbejdet med alt det som ligger bag ombygningen af, i det her tilfælde, klubhuset i Melby. Det har været spændende for eleverne, hvor mange af dem jo har deres daglige gang i MLI”, fortæller klasselærer Jacob Thye Olsen. han tilføjer:
“Besøgene på byggepladsen er samtidig en fin introduktion til byggebranchen for eleverne som indenfor få år skal vælge videregående uddannelse”.

De unges mening
Og eleverne var velforberedte til mødet med John Rydahl der fik adskillige spørgsmål, alt lige fra hvilket værktøj der bruges, til bæredygtighed og affaldshåndtering:
“Jamen jeg synes jo det er spændende at svare på spørgsmål fra en noget anden vinkel end man er vant til, samtidig er det fint at få de unges mening med. Jeg synes det er et rigtig godt forløb eleverne har været igennem omkring ombygningen klubhuset, de har fået indblik i rigtig mange tekniske ting og de har været ude på byggepladsen og se hvordan arbejdet foregår”, sagde John Rydahl.
Selve arbejdet med klubhuset i Melby kører efterhånden på sidste vers, således forventes det at det nye klubhus indvies i starten af maj.

Seneste nyheder

Lilletoften – Skovlunde

Renovering af Klimaskærme Boligforeningen AAB har valgt TØE A/S som hovedentreprenør i Skovlunde.Bebyggelsen Boligforeningen AAB afd. 45 Lilletoften består af 10 boligblokke med hhv. 3 eller 4 etager. Bebyggelsen har i perioden 2010-2012

Læs mere
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.