Nominering til Årets Ejerlederpris 2018

Flot nominering til Årets Ejerleder pris 2018

Årets Ejerlederpris uddeles til Ejerledere, som har gjort det ekstraordinært godt.
Det er nomineringer i samarbejde med PWC, Nykredit og Dansk Erhverv.
Claus, John og Peter Rydahl fra Tømrerentreprisen A/S var blandt 46 nominerede i
København / Region Hovedstaden.
Vi vandt ikke prisen, men det var et kæmpe boost og et klap på skulderen, at blive nomineret.

Sådan findes Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PWC ca. 8.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres der personlige interviews med ejerledere fra ca. 150 virksomheder. Ejerlederne interviewes ud fra spørgsmål om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema.
En ejerleder nomineres/udpeges i analysearbejdet og til interview, hvis virksomheden og ejerlederen opfylder følgende kriterier:

  • A/S – ApS – P/S
  • Minimum 10 ansatte
  • Virksomheden har eksisteret i minimum 5 år.
  • Positiv egenkapital i seneste regnskab.
  • Positivt resultat i seneste regnskab.
  • Vækst i dækningsbidrag set over en 3-årig periode.
  • Mellemstor eller mindre virksomhed uden for Børsens top 1000, ekskl. børsnoterede og deres datterselskaber, samt datterselskaber af udenlandske virksomheder. 
  • Ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift.
  • Ejerlederen skal have en betydende ejerandel (>20%)

 

En lokal jury, bestående af bl.a. sidste års vinder, en lokal erhvervsperson og repræsentanter fra samarbejdspartnerne, mødes herefter og udvælger tre finalister og en regionsvinder i hver af de syv regioner. Blandt disse syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder.

Derudover udvælger den lokale jury i hver region også en temaprisvinder særligt på baggrund af årets tema. Blandt de syv regionale temaprisvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Temaprisvinder.

Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder giver et indgående kendskab til danske ejerledere og deres virksomheder, og hvordan de bidrager til væksten.